normalizacija...ili nesto...
normalizacija...ili nesto...
prije sam se nesto i znao o tome..sad sam vec totalno zaboravio jel to valja sta ili ne
recimo...kad sam mixao 90-te...doslovce svaka stvar je drugacije glasnoce...i naravno,to je muka isusova dok rucno se u mixu sve postela donekle...da bas zvucnici ne izlete na prijelazu
e sad moje pitanje...jel postoji nacin da se to izbjegne...tj da se sve stvari prije mixanja bace na istu glasnocu
recimo...kad sam mixao 90-te...doslovce svaka stvar je drugacije glasnoce...i naravno,to je muka isusova dok rucno se u mixu sve postela donekle...da bas zvucnici ne izlete na prijelazu
e sad moje pitanje...jel postoji nacin da se to izbjegne...tj da se sve stvari prije mixanja bace na istu glasnocu
to se ne radi nikada, sto se tice mixeva u njima koristis pumpanje cijelog mixdowna, imas hrpu teoriija i shema te filozofija
nisam to nikada radio recimo sa vinyl ripovima za koje predpostavljam da ih imas u mixu pa neznam kako pumpanje utjece na krc krc, ali predpostavljam da nije veselo 
-edit-
ovo sve ide mp3ca
-edit-
ovo sve ide mp3ca
Last edited by hotJay on Wed Apr 29, 2009 12:09 am, edited 1 time in total.
Carpe fucking Diem!
-
mario_fargetta
- Forum`s oldtimer

ma mislio sam prije mixanja na kompu da mozda u mixmeisteru ima nesto...znaci i dalje radim sve rucnoTom wrote:pa grofe.. pa tome i sluze "gain-ovi" na svakom kanalu - da su stvari iste glasnoce u mixu. kod digitalije je to naravno puno lakse jer je sve "na nuli", a kod vinila su gainovi way to go
mp3 gain sam davno koristio...nije mi ostalo u sjecanju da je bas neka cuda radio
zato jer ne citas sta ti pisem, pogledaj prvi post opet ! ti hoces pumpanje, striceki koji rade mixeve studijski ne normaliziraju nego pumpaju mixdown, mm podrzava vst pluginove ? (to se ne sjecam) ali nema veze ako ne, ufuras mixdown u adobe audition, wawe lab ili neki editor sa podrskom vst-a i onda se igras napr. wavesimagrof wrote:ma mislio sam prije mixanja na kompu da mozda u mixmeisteru ima nesto...znaci i dalje radim sve rucno![]()
mp3 gain sam davno koristio...nije mi ostalo u sjecanju da je bas neka cuda radio
Last edited by hotJay on Wed Apr 29, 2009 2:40 pm, edited 2 times in total.
Carpe fucking Diem!
aha, strucna terminologija
ma gle, uvijek ja kad radim 90-s na kompu pazim koliko mogu i koliko mi se zapravo da na glasnoce...nije problem pjesmu po pjesmu poglasniti/stisati...
ja sam mislio ako ima eventualno neki univerzalni nacin sve to jednostavno srediti prije samog mixanja
u sony acidu u kojem sam prije radio je imalo fino kad slozis mix da dio po dio mixa stisas/poglasnis
ma nema veze
ma gle, uvijek ja kad radim 90-s na kompu pazim koliko mogu i koliko mi se zapravo da na glasnoce...nije problem pjesmu po pjesmu poglasniti/stisati...
ja sam mislio ako ima eventualno neki univerzalni nacin sve to jednostavno srediti prije samog mixanja
u sony acidu u kojem sam prije radio je imalo fino kad slozis mix da dio po dio mixa stisas/poglasnis
ma nema veze
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind. -
Humphrey Bogart
Humphrey Bogart
MM podrzava direct X pluginove, MM Fusion i VST. dakle, ti mozes, ako hoces, staviti na svaku stvar kroz cijelu stvar plugin
dobar compressor-limiter ce ti napumpati svaku stvar na nulu. drugi nacin je da na mixmeisteru na "final" stavis nekakav limiter/ compressor-limiter i onda kada slozis mix pojacas svaku onu stvar koja ti je pretiha, a plugin ce napraviti svoje (pazit ce da ti mix ne ide u crveno, a ove stvari koje rucno poglasnis ce ti uvijek biti max do nule.
Last edited by Tom on Wed Apr 29, 2009 2:51 pm, edited 1 time in total.
Waves bundle je uvijek way to go. ili mozes skinuti ove free-jebene plugse:
http://www.kjaerhusaudio.com/classic-series.php
koristim ih godinama i stvarno dobro rade.
ukoliko ti se to cini sveskupa komplicirano - skini samo Limiter i stavi ga na svaku stvar zasebno ili na mix - okreci threshold dok ti se NA MIXU ne pale lampice do recimo 3dB. ukoliko radis po svakoj stvari, okreni threshold da ti se pale 1 - 2 dB. to je sasvim dovoljno da sve te stvari zvuce isto glasno.
http://www.kjaerhusaudio.com/classic-series.php
koristim ih godinama i stvarno dobro rade.
ukoliko ti se to cini sveskupa komplicirano - skini samo Limiter i stavi ga na svaku stvar zasebno ili na mix - okreci threshold dok ti se NA MIXU ne pale lampice do recimo 3dB. ukoliko radis po svakoj stvari, okreni threshold da ti se pale 1 - 2 dB. to je sasvim dovoljno da sve te stvari zvuce isto glasno.